AMALAN PENDINDING DIRI DARI GANGGUAN JIN, SYAITAN DAN MANUSIA

Wednesday, 12 December 2012 0 comments


Assalam, 

Kita ringkaskan je la ye, seperti yg dijanjikan dalam facebook sy sebelum ni, saya akan cuba berkongsi IKTHIAR (bukanlah ia sbg wajib menyembuhkan, tp sbg salah satu usaha kita merawat dan melindungi diri sendiri dgn kehendakNya). OK, after several thing happen to us (spesifically to my small family) and i heard some story from my friends, NEW friends. Every1 hav their mystic story, not sure why, but lately, too much mystic story i heard rather than normal story from my friends or my connection.

as always, sapa yg kenal aku, aku mmg rajin google n try to find new info/input/knowledge (lucky, skrg sgt mudah mencari ilmu free kan ;P ). so after i heard all of the story, n d latest 1 i heard is last nite from another friend, then i decide to compile all of the story n share with all of u guys... HEI, am not trying to scared u, but what i want is to share d info/knowledge supaya kite well prepared n know what to do in d future if this thing happen to us.

Macam orang2 tua cakap (bukan aku cakap, sbb aku tak cukup tua walaupun aku dh rasa aku tua), mencegah adalah lebih baik mengubati kan? so, apa yg aku nk kongsikan hari ni adalah 1 cara mencegah dan menguatkan diri dan semangat kita supaya tidak mudah diganggu dan dimasuki oleh entiti2 lain. Insya'Allah. (aku pelik, betul ke sbnrnya perlu ejaan In Sha Allah tu? sedangkan ada je nama2 dlm islam ditulis dalam cara lain, tp sebutannya sama dan still memberi maksud yg sama, contohnya mcm my lil kid - izz rayyan, walaupun ditulis rayyan, tp sebutan ryan still memberi maksud yg sama...Allahualam)

1)   Diwajibkan solat 5 waktu tidak kira kita di dalam keadaan sihat atau sakit (yang terbaik adalah solat berjemaah) amalkan selepas solat 5 waktu :

      a)   Selepas Solat Zohor : baca al-fatihah 21 kali, suratul furqan ayat 23-3 kali, dan baca Laailaha illa anta subhanaka inni kuntu minaz zholimin-11 kali dan berdoa mohon pada Ilahi jadi pendinding dari jin & syaitan dan jauh dari hasad dengki.

     b)   Selepas Solat Asar : baca al-Fatihah 21 kali, baca Bismillah 5 (3 kali) Bismillah hirrahmanirrahim, Bismillah hishafi, Bismillah hilkafi, bismillah hilmu'afi, Bismillahillazi layadhurru ma'asmihi syai un fil ardhi walafissamai wahuassami ul alim dan berzikir 300 kali


     c)   Selepas Solat Maghrib : baca al-Fatihah 21 kali, Bismillah 5 (3 kali) baca suratul Furqan ayat 23 (3 kali) dan solat awabin 6 rakaat sekurang-kurangnya 2 rakaat selesai solat mohonlah pada Allah yang Maha Esa atas hajat kita.


    d)   Selepas Solat Isya' : baca al-Fatihah 21 kali dan solat taubat 2 rakaat atau hajat 2 rakaat baca suratul furqan ayat 23 (3 kali) dan suratul al-mulk 1 kali dan zikir dengan zikir ayat yang ke 7 suratul as-saffat yang berbunyi " wahifzaon minkullis syaiton nim marid 100 kali dan baca al-fatihah 1 kali baca kulhuallah 3 kali kul aauzubirabil falaq 1 kali kul aauzubirabin nas 1 kali dan ayat kursi 1 kali dan akhir sekali berdoa pada ilahi semoga jauh diri dari segala kejahatan jin-syaitan dan orang-orang yang zalim.

   e)    Selepas Solat Subuh : solat sunat subuh terlebih dahulu bacakan suratul al-Fatihah 41 kali dan berdoa mohon hajat pada Allah yang Maha Esa. Selepas solat subuh baca al-Fatihah 21 kali dan suratul Furqan ayat 23 (3 kali) dan suratul fussilat ayat 25-38 (1 kali) dan baca suratul al-Waqiah 1 kali dan berzikir sekurang-kurangnya 300 kali (tasbih 100 kali, selawat atas nabi 100 kali, dan istighfar 100 kali) dan berdoa kepada Allah S.W.T dangan menaruh harapan besungguh-sungguh semoga Allah menerima doa kita dan sampai hajat kami amin.

2)   Amalan Perjalanan Atau Keluar Dari Rumah : Baca al-Fatihah 1 kali , baca kulhuallah 1 kali dan ayat kursi 1 kali dan membaca bismillah 5 (1 kali) hendak langkah baca lailahailla anta subhanaka inni kuntu minazzolimin 3 langkah dan hendak masukrumah bacalah ayat kursi wakaf 9 kalibaca satu ayat berhenti seterusnya sampai selesai membacanya.

3)   Amalan Waktu Hendak Tidur : Berwudu' terlebih dahulu. luruskan kaki anda ditempat tidur anda sambil mengangkat kedua belah tangan dan bacakan al-Fatihah 1 kali dan baca kulhuallah 3 kali, kul aauzubirabbil falaq 1 kali, kul aauzubirabbin nas 1 kali dan ayat kursi 1 kali dan surah al-Baqarah ayat 255-257 (1 kali) dan sapukan bacaan tadi ke seluruh badan ansda sambil membaca ayat kursi dari rambut hingga ke hujung kaki anda sambil mohon pertolongan pada Allah jadikan pendinding dari segala kejahatan. selepas itu, bersyahadah3 kali dan membaca doa tidur waktu berbaring di dalam hati sambil sebut nama Allah iaitu (Allah hu Akbar) sekurang2nya 11 kali dan niat Ya Allah bangkitkanlah kami untuk solat tahajjud dan untuk buat amal pada engkau Ya Allah..


And SEBAGAI PENUTUP, WAJIB AKU INGATKAN KEPADA SEMUA, PENDINDING YG KUKUH ADALAH TIANG AGAMA KITA IAITU SOLAT, N PLEASE TUNAIKAN SOLAT 5 WAKTU SEHARIAN. SESUNGGUHNYA RASULULLAH BERSABDA SEKIRANYA UMATNYA MENJAGA AMALAN SOLATNYA DAN MENGERJAKANNYA DENGAN SEGERA, BAGINDA MENJAMIN UMATNYA ITU AKAN DITEMPATKAN DISYURGA KELAK...via ustaz dlm citer Budak Pailang

0 comments:

Post a Comment

 

©Copyright 2011 love.is.in.the.air | TNB